29e InterClassics Maastricht record aantal bezoekers

De organisatie meldt een levendige autohandel en opnieuw een bezoekersrecord

De mensen die afgelopen weekend afgereisd zijn naar Maastricht voor de 29ste Classic Car Show van InterClassics hebben gemerkt dat Klassiek en Techniek afwezig was. 

Het een en ander heeft te maken met een verschil van inzicht met de organisatie van de InterClassics over de partnerpartij van Klassiek en Techniek op de stand. 

We vinden het als Klassiek en Techniek erg jammer dat we na jaren van aanwezigheid nu afwezig waren.  

Niettemin besteden wij natuurlijk in het komende nummer uitgebreid aandacht aan de afgelopen editie. 

Het volgende nieuwsbericht ontvingen wij van de InterClassics:

Maar liefst 35.408 kopers en liefhebbers hebben afgelopen dagen de 29ste Classic Car Show van InterClassics bezocht. Opnieuw wist de Maastrichtse klassiekerbeurs meer bezoekers te trekken dan de voorgaande editie. Meer dan 300 classic car dealers presenteerden auto's die zelden voor de buitenwereld te zien zijn. De vele "Sold" bordjes zijn het bewijs dat de beurs ook voor autokopers niet vroeg genoeg kon beginnen. Intussen is de beurs uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande oldtimerbeurzen van Europa. Speciale aandacht ging uit naar Ford. De organisatie presenteerde aan de hand van 28 race- en sportwagens de sportieve historie van het Amerikaanse merk. Racelustige bezoekers konden in de Sim Expo zélf ervaren hoe het voelt om een racewagen te rijden. Tevens toonden simulatorfabrikanten hun nieuwste technologieën. Ook bezochten racelegendes Arie Luyendyk en Jeroen Bleekemolen de beurs voor een meet & greet-sessie.

Meer dan 300 toonaangevende autohandelaren waren aanwezig om exclusieve oldtimers en youngtimers aan de man te brengen. De vele "sold" bordjes overheersten op de beursvloer. Dit komt doordat steeds meer bezoekers de beurs weten te vinden, zowel uit binnen- en buitenland. Nico Aaldering van The Gallery vertelt hierover:

"InterClassics kan zich meten met internationale beurzen zoals in Parijs en Essen. Een mooie diversiteit, erg druk en veel reuring. Daarnaast is de hal mooi aangekleed en is de kwaliteit van auto's zienderogen omhoog gegaan. Je ziet dat er een verandering heeft plaatsgevonden. Je kan hier niet wegblijven."

Naast de classic car dealers zijn ook officiële merkdealers vertegenwoordigd op de beursvloer. Onder andere Bentley Maastricht en Ferrari dealer Munsterhuis Sportscars waren te vinden in MECC Maastricht. Porsche Centrum Gelderland was voor het eerst aanwezig. Directeur Mark Wegh vertelt:

"Het is dé beurs voor Nederland en omtrekkende landen zoals Duitsland en België, daar moet je gewoon bij zijn. Voor ons is het super geslaagd en 'the place to be'. De score is dusdanig dat we volgend jaar sowieso terugkomen."

Desondanks hoef je geen autokoper te zijn om een mooie dag op InterClassics te beleven. Autojournalist Wouter Karssen was twee dagen aanwezig en lichtte in de Nationale Autoshow van BNR Nieuwsradio toe:

"Het is áltijd leuk om over InterClassics te lopen. Je ziet hier alles: van hele bijzondere - hele dure - auto's tot betaalbaardere modellen. Van youngtimer tot echte classic, er is voor ieder wat wils. Een bezoek is serieus de moeite waard."

Jubileumeditie

De organisatie maakt zich op voor de 30ste editie welke plaatsvindt van donderdag 16 tot en met zondag 19 januari 2025 in MECC Maastricht. Het thema is nog niet bekend, beursmanager Erik Panis zegt dat het team zich hier nog over gaat beramen.

 

This is Sliced Diazo Plone Theme