36e Nationale Oldtimerdag

Programma 36e editie van de Nationale Oldtimerdag bekend:

ICONEN UIT DE GESCHIEDENIS VAN HET AUTOMOBIEL AAN DE START

Het aftellen naar de 36e editie van de grootste oldtimermeeting in de Benelux is begonnen. De komende Nationale Oldtimerdag wordt gehouden op zondag 21 juni a.s. aan de boorden van het Markermeer in Lelystad. De organisatiecommissie heeft na intensieve voorbereiding een topprogramma samengesteld.

Zeldzaamheid, kwaliteit, vormgeving en originaliteit vormen de ingrediënten van een evenement dat zich mag verheugen in nationale en internationale belangstelling. Eigenaren en collectioneurs van historische automobielen prepareren hun rijdend erfgoed om op de Lelystadse Bataviaboulevard bewonderd te worden. De digitale inschrijving is eind januari geopend en een keur van unieke klassieke automobielen heeft zich inmiddels aangemeld. Er zijn in totaal 400 startplaatsen beschikbaar.

De automobielen worden ingedeeld in leeftijdsklassen zoals die in ons land door de FEHAC en internationaal door de FIVA worden gehanteerd en daarnaast onderverdeeld in aansprekende thema’s. Deelname staat open voor alle klassieke auto’s vanaf het begin van de autohistorie rond 1890 tot 1970. Daarmee zijn de deelnemende voertuigen minimaal 50 jaar oud en allen een toonbeeld van design en innovatie uit vervlogen tijden. Bij enkele thema’s gelden er aangepaste jaartallen, zoals de categorie Classic Super Cars. De automobielen die daartoe behoren zijn opmerkelijke kijkobjecten.

De organisatie heeft ditmaal gekozen voor een terugblik op 100 jaar Bentley onder de titel ‘Bentley Memorial’ met als jubileummotto ‘100 Extraordinary Years’, een show van steeds zeldzamer wordende dwergautomobielen, presentatie van automobielen uit de ‘Belle Epoque’ periode (1890-1918), presentatie van ‘The Roaring Twenties’ periode (1920-1930) en voor 75 jaar bevrijding. Dit laatste onderdeel wordt mede omlijst door de komst van ’Swing the Mood Bevrijdingstour’ en door het ‘Junior Verzetsmuseum op Wielen’.

Op de langste dag van de zomer van 2020 is de Bataviaboulevard opnieuw het stralende decor van een evenement van hoog niveau. Een automobiel is meer dan vier wielen en een stuur. Het vertelt een verhaal onder het motto ‘Erfgoed dat beweegt’ over misschien wel de meest belangwekkende uitvinding uit de 20e eeuw die grote maatschappelijke veranderingen teweeg bracht. Een evenement dat de echte liefhebber niet mag missen.

Het Bataviakwartier in Lelystad is een locatie met allure, een omgeving die bijdraagt aan de kwaliteit en de belevingswaarde van het evenement. Het opstelparcours is een prima bereikbare locatie met uitgebreide parkeervoorzieningen in de directe omgeving, bij Batavia Stad Outlet Fashion. Lelystad is vanaf snelwegen A1, A6, A7, A27, A28 goed bereikbaar en per openbaar vervoer is de ‘showground’ eveneens goed bereikbaar. De toegang tot het evenement is gratis.

www.nationaleoldtimerdag.nl

 

This is Sliced Diazo Plone Theme