65 jaar Corvette

65th Anniversary Corvette Meeting, 30 juni 2018 Wezep

Dit jaar is het op zaterdag 30 juni precies 65 jaar geleden dat de allereerste Corvette van de toenmalige band liep. Zoals wij inmiddels allemaal weten is dit bouwjaar van 1953 gelijk het meest exclusieve jaar, want er liepen maar 300 Corvettes van de lijn dat jaar. De Corvette heeft nog steeds bestaansrecht en is de enige American Sportscar die zonder onderbreking continue is gebouwd.

 

De Nederlandse Corvette Clubs (Stingray ‘82, de Heartbeat Corvette Club, en de N.C.R.S. Corvette Club) gaan een grote gezamenlijk happening organiseren in Wezep op zaterdag 30 juni 2018. Wij verwachten die dag niet alleen onze nationale Corvette rijders maar ook Corvette rijders uit Duitsland en België. Er worden circa 300 Corvettes verwacht. Ook is die middag het Dutch Corvette Museum van Andre Boer geopend om de gehele Corvette geschiedenis nog eens te bezichtigen, waar dan ook alle Anniversary Corvettes te bewonderen zijn.

 

Het evenement vind plaats bij Restaurant Coelenhage aan de Zuiderzeestraatweg 486, 8091 CS Wezep en start vanaf 14.00 uur tot en met 18.00 uur. Er zullen ook er diverse standhouders te vinden zijn met hun kraam, waar zij onderdelen, automobilia en andere items te vinden zijn.

 

’s Avonds wordt er een benefietavond georganiseerd met een buffet en een veiling van diverse Corvette gerelateerde items. De opbrengst zal gaan naar kinderhotel Mappa Mondo uit Wezep.

 

Met uitzondering van de benefietavond is de toegang tot het evenement geheel gratis.

This is Sliced Diazo Plone Theme