Aston Martin DB4 GT Zagato

nieuwe oude Aston Martins, of te wel Continuations

 

 

Aston Martin werkt aan de toekomst, of was het verleden?

Aston Martin bouwt nieuwe oude auto's. Hoe zit dan dat precies? Laten we eerst eens even bekijken wat ze maken, want man wat zijn ze mooi! 

Onder de noemer van continuation bouwt Aston Martin nieuwe oude auto's. Ze bouwen continuations van oude auto's. Geen replica's, dat zeker niet, ze bouwen de auto's precies zoals ze vroeger ook gebouwd zijn. Niet alle tekeningen zijn meer beschikbaar van deze auto's. Dus dat maakt het moeilijk om precies dezelfde carosserie te bouwen, en dan hebben we het nog niet eens over de techniek. 

Een motor is bijvoorbeeld veel te bijzonder en speciaal om uit elkaar te halen. Dus gebruiken ze moderne technologie om precies te weten hoe iets in elkaar zit. 3D scans, rontgen foto's, alles wordt toegepast om precies te weten hoe de auto's in elkaar zitten. Als ze dat eenmaal weten, dan bouwen ze net als vroeger de auto's volledig met de hand, met dezelfde techniek, dezelfde materialen tot op de mm plaatwerk precies. 

De enige aanpassing die ze doe is een aantal verstevigingen in het chassis en een paar pk meer in de motor. Waarom? ;  Nou de auto's worden geheel gebouwd zoals ze in de jaren 60 gebouwd waren.    Omdat het nieuwe auto's zijn (er worden geen chassis hergebruikt), betekend het dat je er geen kenteken op kunt krijgen. Immers, de veiligheid en de emissiewaarden van modere auto's zijn heel anders dan 50 jaar geleden.

Dus als je er heel veel geld voor over hebt, zo'n 1,5 miljoen euro, dan kun je een DB4 Zagato continuation kopen, die ja alleen op het circuit kunt gebruiken. 

Naast de DB4 Zagato gaat Aston Martin ook een continuation bouwen van de DB5, ja maar niet zomaar de DB5, maar precies die gebruikt is door James Bond. Het ultieme moment om je geheim agent te voelen...of niet....

Buiten dat ze gewoon geld opleveren zijn het natuurlijk schitterende auto's om te zien. Zijn ze orgineel? Ja in zekere zin wel. Maar zien we liever echte originele oude? Ja, maar aan de andere kant, die zijn ook vaak compleet gerestaureerd en dan is het verschil soms wel heel moeilijk te zien. 

This is Sliced Diazo Plone Theme