Best of Show

Concours d’Elegance Paleis Soestdijk 2022

 

Drie jaar lang hebben we er op moeten wachten. Het Concours d'Elegance paleis Soestdijk. 

In 2019 was de eerste editie, met de bedoeling dat dit in 2020 en 2021 een vervolg zou krijgen. In 2020 stak Corona er een stokje voor en ook in 2021 moest het heel zuur drie weken voor de editie worden afgelast. Maar 2022 maakt het goed en hoe! Het weer zat mee, de sfeer was enorm goed en het was druk zonder dat het te druk was. Het hele weekend door kon je genieten van niet alleen het paleis, en de tuinen, maar ook de vele auto's die er stonden. Nieuwe auto's, zoals Lotus, die zelfs 2 prototypes had meegebracht naar het Concours. Ferrari, Porsche en Bentley die een aantal fraaie auto's neerzette. Net als Alpine die oud en nieuw gecombineerd had. Maar natuurlijk gingen wij voor de oude auto's. En wat een pracht stond er! Het club concours op vrijdag was al de moeite waard. Daar had rustig de prijswinnaar van zondag tussen kunnen staan. 

Zaterdag en zondag was het de beurt aan het internationale concours. En dit was zeer hoogstaand. Er stonden echt een paar prachtige auto's op het concours. Daarnaast moet ook gezegd worden dat de displays fantastisch waren. Niet alleen die van Veritas, maar ook de Hollandse carrosserien waren zeer de moeite waard. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de 5 Bugatti's die er stonden. 

En nu we het toch over Bugatti hebben. Jawel een Bugatti is de best of show geworden. De Bugatti Type 57C Gangloff Speciale 'Stelvio' uit 1937 werd zowel door de junior jury als door de International jury gekozen als best of show. 

Tijdens een gesprek met de eigenaar gaf hij aan een deze dagen met de auto in etappes naar Zuid-Frankrijk te gaan rijden. Prachtig is dat, niet alleen mooi voor een concours, maar ook fijn voor een lekkere reis richting de Cote d'azur. 

 

This is Sliced Diazo Plone Theme