Duizenden bromfietsliefhebbers naar TT-circuit

‘Brommen op de TT-baan’ tijdens grootste bromfietsevenement van Nederland

Zondag 3 juli gingen de beroemde Grand Prix-startlichten op groen voor duizenden bromfietseigenaren, passagiers, clubs en nieuwsgierige bezoekers. Vriendenclubs als de ‘Niekarker Nozems’, de ‘Schakelclub Maas & Waal’ en families van soms wel drie generaties ontmoetten elkaar op het grootste bromfietsevenement van Nederland om gezamenlijk een rondje te ‘brommen’ over het wereldberoemde TT-circuit. Uit alle windrichtingen kwamen bezoekers naar het legendarische circuit voor het (her)beleven van hun ‘brommertijd’.

 

‘Brommen met beroemde GP-helden’

Tijdens BromfieTTs stond het TT-circuit de hele dag in het teken van de 50cc-tweewieler die jarenlang het straatbeeld in Nederland bepaalde. Van alledaagse brommers tot inmiddels zeer zeldzame modellen. Voor bromfietsers en clubs ging het om 'zien en gezien worden' én natuurlijk om een rondje  'brommen langs de tribunes op de legendarische TT-baan'. Dat alles onder begeleiding van voormalige Grand Prix-winnaars Wil Hartog, Aalt Toersen en wereldkampioen 50cc in 1974 Henk van Kessel.

 

‘Brommers kiek’n en proberen’

Naast het ‘brommen op de TT-baan’ werd er binnen het programma van de Moto Trophy gedurende de dag geracet met historische tweetakt en viertakt motorfietsen. In en vanuit de paddock konden bezoekers zich niet alleen vergapen aan de bromfietsen die op gezette tijden de baan op gingen, maar dankzij Brouwer Motors en JMPB Parts ook aan talloze in nieuwstaat verkerende ‘showmodellen’ en exclusief verbouwde tweewielers. 

 

Motomondo bood bezoekers de mogelijkheid om het magische gevoel van het brommerrijden (opnieuw) te beleven op diverse nieuwe modellen van RIEJU en MASH. En ondanks de aanwezigheid van een ‘politie-agent’, mocht het gas VOL open op de rollenbank bij de stand van Bromfiets Magazine, het oudste bromfietsblad van Nederland.

 

BromfieTTs werd georganiseerd door LDP International b.v., bekend van evenementen als JACK’S Racing Day en de Classic GP Assen, in samenwerking met de Motorclub Assen en Omstreken. 

 

/ / / / /

 

Info: LDP International b.v., E. info@bromfietts.nl T. 0592-318 055 W. www.bromfietts.nl

This is Sliced Diazo Plone Theme