Gamen bij het Louwman Museum

Van 24 april tot 23 mei komen twee bijzondere high end racesimulators naar het Louwman Museum

Kom gamen in de mei vakantie:

Van 24 april tot 23 mei komen twee bijzondere high-end racesimulators naar het Louwman Museum. Ontworpen door de Italiaanse autodesigners Pininfarina en Zagato. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook geweldig om op te spelen. Goed om te weten: we zijn op Koningsdag, 27 april, gesloten. Maandag 29 april is een extra openingsdag!

 

MILLE MIGLIA JUBILEUM

Op 8 april was het precies 90 jaar geleden dat onze Alfa Romeo 6C Gran Sport Testa Fissa deelnam aan de Mille Miglia. Nino Farina bestuurde de auto tijdens deze 1.000 mijl endurance race in Italië. Het was pas zijn tweede jaar als coureur. In 1950 won Nino met Alfa Romeo het wereldkampioenschap formule 1. Een bijzondere prestatie omdat de andere auto werd bestuurd door Juan Manuel Fangio.

 

75 JAAR ABARTH

Afgelopen maand was het 75 jaar geleden dat de fabriek van Abarth werd geopend. Iedereen kent de Abarth 500 op basis van het gelijknamige Fiat-model, dat je regelmatig op straat ziet. Maar weinigen weten dat Abarth ook zelf auto’s bouwde. Unieke auto’s waarvan er soms maar één van is gemaakt. Zoals de Abarth 209A Coupé Boano uit 1955. Je mag een keer raden waar deze auto te bewonderen is!

 

Tickets voor het Louwman museum kun je hier bestellen

Louwman Museum

This is Sliced Diazo Plone Theme