Geniet van de jaren 50 met Sun Records met een eerbetoon aan Jerry Lee Lewis

Terwijl je geliefde klassieker nog in winterslaap is, kan jij toch genieten van de tijden van weleer. In de swingende voorstelling Sun Records (zie ook Klassiek & Techniek 298, p.40) komen de jaren '50 tot leven.

Vanaf begin januari is Sun Records - The Concert terug in de Nederlandse theaters! Met o.a. Lewis Jordan Brown als Jerry Lee Lewis. Niemand minder dan de enige echte Jerry Lee Lewis liet Brown een paar jaar geleden speciaal overvliegen naar de USA, zodat hij voor 'The Killer' in hoogsteigen persoon op zijn verjaardag kon spelen. 

De wervelende productie Sun Records - The Concert vertelt het verhaal van de ‘Memphis Recording Service’ oftewel: Sun Studio te Memphis, Tennessee. Deze plek wordt gezien als de absolute bakermat van de rock-‘n-roll en hedendaagse muziek. Onder de bezielende leiding van oprichter en eigenaar Sam Philips wist deze kleine studio met platenlabel zich wereldwijde faam te vergaren. Sam trok zich niets aan van de apartheid in Amerika en was wild van de overwegend donkere ‘rhythm & blues’. 

Hij was op zoek naar vernieuwing in de muziek en nam veelal artiesten op die buiten Memphis werden geboycot door de mainstream radiostations en platenwinkels. Philips hield vol en mag zich daardoor de ontdekker noemen van vele muzikale grootheden, waaronder B.B. King, Howling Wolf, Carl Perkins, Johnny Cash, Rufus Thomas, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis en last but not least Elvis Presley.

Sun Records - The Concert laat de gouden tijden van Sun Records weer tot leven komen in het theater. Deze zeer authentiek geproduceerde productie mag zich dan ook presenteren als de enige productie ter wereld (!) met officiële toestemming vanuit Sun Records, Memphis, Tennessee. Een zeer getalenteerde, jonge cast zingt en speelt met verve alle grote artiesten van Sun Records en hun bijbehorende wereldhits.

 

Ga voor meer informatie naar: www.dgtheater.nl

 

foto: Sun Records - the concert Fotograaf Wim Lanser

This is Sliced Diazo Plone Theme