HET FEEST KAN BEGINNEN: CONCOURS D'ELEGANCE PALEIS SOESTDIJK IS ER KLAAR VOOR

Lightyear, Maybach en Volvo zijn enkele van de laatste toevoegingen Auto's, motoren, boten en mode geven veelzijdigheid programma aan 50 top automobielen uit heel Europe strijden om titel 'Best of Show' Klassiekers parkeren bij het paleis

SOESTDIJK, 16 augustus  2019 – Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus vindt voor het eerst het Concours d'Elegance Paleis Soestdijk plaats. Een zeer gevarieerd en dus aantrekkelijk programma met oude en nieuwe auto's, mode, boten in een prachtige omgeving zijn de ingrediënten. Een auto-evenement op een nieuwe, centraal gelegen locatie in Nederland dat bezocht moet worden. 

De deelnemers aan het internationale concours zijn bekend, de klassen zijn ingedeeld. Het concours  d'Elegance Paleis Soestdijk kan beginnen. Organisator Jan-Peter Nijmeijers, van Classics at the Palace,  een kleine week voor de start van het evenement: "De prachtige tuin van Paleis Soestdijk is klaar om twee dagen autocultuur te ontvangen. We hebben geen veld onbenut gelaten, zelfs de vijver en het bordes van het paleis gaan we inzetten om dit concours een onvergetelijke te laten zijn. Een ongekende kwaliteit van klassieke auto's uit heel Europa zullen twee dagen lang te bezichtigen zijn." De jury, bestaand uit onder meer Philip Kantor van Bonhams,  Leo van Hoorick curator van Autoworld Museum Brussel, Axel Breun Design Director Special Programs van Renault, Jo Stenuit Design Director van Mazda Europe, hoofdontwerper van DS Automobiles  Ivo Groen, Rodolphe Rapetti conservator van Frans nationaal erfgoed zullen een megaklus hebben om 'The Best of Show' en de winnaars in de diverse klassen te kiezen. Nijmeijers nogmaals: "Laat ze maar wikken en wegen, het zegt iets over de kwaliteit van de inschrijvingen, want die is hoog. Wederom."

Lightyear en Maybach
Er is dus veel te zien. Diverse auto's van Prins Bernhard, waaronder de bekende Ferrari 412 maar ook minder bekende auto's als een Toyota Landcruiser en een Citroen DS Jachtwagen. Niet alleen het verleden is goed vertegenwoordigd. Ook is er ruim aandacht voor heden en de toekomst. Volvo, Tesla, Alpine, Peugeot en Citroen zijn aanwezig met auto's die nu te koop zijn, autobedrijf Stern neemt de Vision Mercedes-Maybach 6 mee, een conceptcar die in 2017 op Pebble Beach werd gepresenteerd, volledig elektrisch is en er geen misverstand over laat bestaan op welk stukje van de markt Maybach zich richt. Van Nederlandse bodem komt Lightyear, het merk brengt zijn futuristisch ogende One. Deze elektrische auto is voorzien van zonnepanelen en is ontwikkeld en gebouwd op de Automotive Campus in Helmond. Het zal voor het eerst zijn dat de Lightyear One op een groot publieksevenement te bezichtigen is.

Triumph en varen
Auto's zijn er in overvloed, liefhebbers van motorfietsen en boten komen ook aan hun trekken. Triumph presenteert op het paleis de Rocket 3 TFC, een motorfiets die in gelimiteerde oplage van 750 exemplaren wereldwijd is gebouwd en niet eerder in Nederland te zien is geweest. Een echte primeur dus, die slechts in 22 stuks naar Nederland komt. Varen kan ook op Soestdijk. Een paar keer per dag zal Roy Bolks, eigenaar van een Amphicar zijn varende vierwieler te water laten in de vijver van het paleis. Zonder ronkende motoren, maar inclusief kabbelend water.

Kijken, kopen en mode
Kijken kan op het concours, kopen ook. Dit jaar is er een veld ingericht voor een tiental handelaren in klassiekers. Zij nemen in totaal zo'n 80 auto's mee die alle te koop staan. De liefhebber zal er een breed palet aan auto's aantreffen: van uitermate betaalbaar tot zeer kostbaar. Creditcards worden geaccepteerd.  Voor de dames wordt een aantal keren per dag op de trappen van het paleis een modeshow met acht top mannequins gehouden. Afwisseling genoeg dus in Soestdijk. Iets dat autoclub Elk Merk Waardig zal onderschrijven. Het gezelschap brengt een alleraardigste verzameling van vergeten auto's bij elkaar: modellen en merken zonder grote schare bewonderaars, maar die wel tekenend voor hun tijd zijn geweest. Denk onder meer aan een Citroën Visa en een Reliant Robin. Ook de TR Club Holland is aanwezig met tien modellen uit hun verleden.

Oldtimer parking
Het concours heeft natuurlijk zijn oldtimerparking. Iedereen die met een bijzondere, leuke en in elk geval een auto van minimaal 40 jaar oud komt, kan vlak bij het paleis parkeren tegen een tarief van 7,50 euro. Voor de bezoekers van het evenement is de klassiekerparking sowieso een extra attractie vanwege de bonte en fraaie verzameling automobielen. De parking is open vanaf 9.30 uur, het concours is op 24 en 25 augustus toegankelijk vanaf 10.00 uur. Bezoekersinformatie en het laatste nieuws is te vinden op www.concourselegance.com.

Bijschriften:
Een prachtige Graham-Paige-racer neemt deel aan de ENI-behendigheidssprint in de paleistuin.

Er wordt ook gevaren op het Concours d'Elegance Paleis Soestdijk: in de vijver met een Amphicar.

This is Sliced Diazo Plone Theme