Jaguar E type 60 jaar

En dat moet gevierd worden met nieuwe E-types zei Jaguar

Wat doe je als je een rijke historie hebt als merk? Dan heb je aandacht voor de iconische auto's van jouw merk. 

In dit geval is de Jaguar E-type dit jaar 60 jaar oud. Deze auto wordt door velen beschouwd als een van de auto's ooit gemaakt. 

Jaguar is slim en heeft het volgende bedacht. In 2021 zal jaguar Classic 6 sets bouwen van 2 edition cars. 3.8 liter coupe en roadster. Kortom, in totaal dus 12 auto's. 

Extra bijzonder wordt het omdat deze auto's volstrekt gelijk zullen zijn aan de twee E-types die in maart 1961 stonden op de beurs van de Geneve motorshow.

De twee E-types die op de beurs stonden worden beschouwd als de meest beroemde van alle E-types. Deze werden namelijk overnacht vanuit de fabriek in Coventry naar Geneve gereden om op tijd op de beurs tentoongesteld te worden. 

De E-type coupe in Gunmetal grey met registratie 9600 HP werd door Bob Berry naar Geneve gereden. De onthulling van de auto was zo'n succes en er was zoveel vraag, dat Jaguar meteen opdracht gaf om de Cabrio ook naar Geneve te rijden. Norman Dewis reed in de British Racing Green cabrio met registratienummer 77 RW 's nachts in een ruk naar Geneve. 

Nu gaat Jaguar dus E-types leveren die gelijk zijn aan de twee E-types die op de beurs stonden. 

De E-types zullen gebouwd worden op basis van bestaande 3.8 liter E-types en worden volledig gerestaureerd naar een exclusieve 60th anniversary tribute specification. 

Elk stel auto's, dus cabrio en coupe zullen unieke kleuren dragen gelijk aan de orginele auto's. En ze zullen een Plague hebben, met daarop hun unieke nummer voor 60 jaar E-type.

Kortom, een buitenkans om een unieke set auto's te hebben. Je moet er wel snel bij zijn, want er worden dus maar 6 sets gemaakt.  

https://www.jaguar.com/about-jaguar/jaguar-classic/index.html

This is Sliced Diazo Plone Theme