Johnny Hallyday en een Rosengart LR 539

De super traction genaamd Rosengart

In ons volgende nummer hebben wij uitgebreid aandacht voor de Rosengart LR539. Deze Rosengart is meer dan zomaar een verbouwde Traction Avant. Maar dat verhaal lees je in Klassiek en Techniek 241. Veel Super Tractions zijn er niet over, er zijn er ook zeer weinig gebouwd. Duidelijk was dat dit een zeer extravagante auto was en dat trekt natuurlijk ook weer extravagante mensen aan. 

De onlangs overleden Franse zanger Johnny Hallyday was ook ooit in het bezit van een Super Traction. Op 15 juni 1976 kreeg hij voor zijn 33e verjaardag de Rosengart LR539. 

Volgens het bijbehorende krantenaritkel, waar Johnny samen met Serge Gainsbourg, Gerard Lenormand, de muzikale clown Coluche en zangeres Dani Graule bij de auto poseert, zegt dat dit het enige bewijs is dat de auto bestaan heeft. Er is een foto waar Johnny op latere leeftijd nog in de auto zit. Of hij de auto tot zijn dood in bezit heeft gehad is niet duidelijk. Nog meer foto's van deze auto met Johnny Halliday staan op facebook, op de Klassiek en Techniek pagina. Wij horen daar graag jullie commentaar en zijn benieuwd of iemand weet of deze Rosengart nog bestaat.

This is Sliced Diazo Plone Theme