KDF 41; de oudste Kever ter wereld

Chassisnummer 20 is de oudste kever ter wereld

https://www.facebook.com/kdf41/https://magazine.heritagepartscentre.com/en/blog/2018/11/02/ondrej-brom-saving-number-twenty/

https://magazine.heritagepartscentre.com/en/blog/2018/11/02/ondrej-brom-saving-number-twenty/

Ondřej Brom, een liefhebber van kevers uit Tsjechië, had al reeds een aantal Kevers in zijn bezit gehad. Deze Kever kende hij al 9 jaar en hield hem scherp in de gaten. Hij wist dat het een oude Kever was, maar zo oud? Dus zodra hij hoorde ging hij direct op stap om de auto te kopen. 

Hij mocht van de eigenaar een aanbetaling doen zodat hij snel daarna het volledige bedrag kon betalen. 

Met zijn ervaring in Kevers wist hij dat het een Kever was uit de KdF periode. Want pas in 1945 werd de Kever de Volkswagen Kever, daarvoor was het de KdF. Het kostte echter heel veel moeite om het chassisnummer te vinden. Door voorzichtig verf te verwijderen en hulp van de politie en rontgen foto's wist hij het chassis nummer te achterhalen. 

Hij kocht de auto al in 1997, maar pas in 2012 kwam hij erachter hoe bijzonder de Kever daadwerkelijk was. Toen werd alles op alles gezet om de auto weer in originele staat terug te brengen. 

Het project begon gewoon thuis in de garage, maar ondanks dat hij zelf het nodige kon preserveren moest hij toch de hulp inroepen van een proffesional. Dat werd de Poolse restaurator Jacek Krajewski 

Veel onderdelen werden bewaard, ook al waren ze in erg slechte toestand, te slecht om misschien nog te gebruiken, maar dan hadden ze in ieder geval een voorbeeld, mocht iets opnieuw gemaakt moeten worden.

Nu is de Kever klaar. Het hele verhaal van deze Kever is terug te vinden op verschillende plekken

https://www.youtube.com/watch?v=Fw9LJ5giVHA&feature=youtu.be

https://www.kdf41.com/

https://www.facebook.com/kdf41/

bron:

https://magazine.heritagepartscentre.com/en/blog/2018/11/02/ondrej-brom-saving-number-twenty/

 

This is Sliced Diazo Plone Theme