Klassiek en Techniek lezersavond 6 april

Het thema voor deze avond is; 'De brandstofloze motor van Wardenier'

Wat in het vat zit, verzuurt niet. Al een hele poos geleden stond er een bijzondere lezing met demonstraties op het programma, die we hebben moeten uitstellen vanwege Corona, maar donderdagavond 6 april is het dan zover: de lezing én demonstraties over de brandstofloze motor van Wardenier. Voorafgegaan door het idee voor een roterende 4 cylinder brandstofmotor door Jan Borgonjen.

Lezing en demonstratie: 'De brandstofloze motor van Wardenier' door Ben Geutskens en Jos de Vink

De bewering van Johannes Wardenier uit Wolvega dat hij een brandstofloze motor heeft uitgevonden, leidt in 1934 tot wereldnieuws. De brandstofloze motor betekent een revolutie die een einde aan de crisis zal maken, aldus enkele notabelen uit Wolvega. Echter, de motor is nooit gevonden...

Het sterke vermoeden is dat deze motor een hetelucht- of Stirlingmotor is geweest. In deze lezing laat Ben Geutskens ons de ontwikkeling van krachtbronnen in historisch perspectief zien, met de focus op heteluchtmotoren en met Johannes Wardenier als middelpunt.

Jos de Vink zal een aantal van de 70 door hemzelf ontworpen en gebouwde Stirlingmotoren laten draaien en zal een van de door Ben Geurkens gebouwde replica's van de eerste machines van Robert Stirling uit 1815 worden gestart.

Nieuwsgierig naar deze wel heel bijzondere presentaties? Je bent van harte welkom op donderdagavond 6 april!

Voor degenen die niet regelmatig de lezersavond bezoeken: laat ons weten dat je komt.

Via mail: info@klassiek-techniek.nl met als onderwerp: lezing 6 april of telefonisch: 0570-565029

Ideeën?

Op de Klassiek & Techniek-lezersavonden proberen wij iedere maand een interessant onderwerp in de schijnwerpers te zetten. Heb jij ideeën hiervoor of weet je sprekers die over klassieker gerelateerde onderwerpen kunnen vertellen, laat het ons weten. Samen maken we er weer een boeiend en gezellig jaar van.

Lezersavond: waar en wanneer?

Klassiek & Techniek-lezersavond, donderdag 6 april bij Eettapperij Bijsterbosch, IJsseldijk 85, 8196 KC Welsum.

Vanaf 17.30 uur ontvangst 

19.00 uur gezamenlijke maaltijd voor een 'prix d'amis' (alleen wat je eet en
drinkt betaal je)
 ca. 19.45 uur: 'idee voor een roterende 4 cylinder brandstofmotor' door Jan Borgonjen
ca. 20.00 uur: lezing en demonstraties 'De branstofloze motor van Wardenier' door Ben Geutskens en Jos de Vink. 

Ecomaxx-benzine voor klassiekers

Wil je dat jouw geliefde klassieker(s) na de winterslaap weer gezond en vlot ontwaakt? Denk dan aan Ecomaxx-benzine. Voor meer informatie vraag Benno (Op de lezersavond of telefonisch op: 0570-565029 of via mail: benno@klassiek-techniek.nl)

Taxatie 

Taxateur Jan-Erik Plettenburg van Plettenburg Taxaties komt naar de lezersavond voor het taxeren van klassiekers voor de verzekering. Indien je hiervan gebruik wilt maken, dan graag vooraf aanmelden (Telefoon Jan-Erik Plettenburg: 06 - 16 08 81 87).

Wil je alvast wat lezen?  Klik dan hier  om een aantal leuke, technische artikelen te bekijken die we op onze website hebben staan.

We verheugen ons op je komst!

Met klassieke groet, 
Team Eettapperij Bijsterbosch en Team Klassiek & Techniek

This is Sliced Diazo Plone Theme