Klassiek en Techniek lezersavond 7 juli

Donderdag 7 juli is er weer een gezellige Klassiek & Techniek-lezersavond in Welsum

 

Dit keer zal de lezersavond een gewoon ouderwets gezellige avond zijn in het gezelschap van klassiekerliefhebbers met leuke achtergrondbeelden.

Lezersavond: waar en wanneer?

Klassiek & Techniek-lezersavond, donderdag 7 juli bij Eettapperij Bijsterbosch, IJsseldijk 85, 8196 KC Welsum.

- Vanaf 17.30 uur ontvangst 

- 19.00 uur gezamenlijke maaltijd voor een 'prix d'amis' (alleen wat je eet en
  drinkt betaal je)

'Het geheim van de IJssel'-rit

Heb je binnenkort zin in een leuk en boeiend klassieker-uitje? Doe dan op 23 juli mee aan 'Het geheim van de IJssel'-rit. Voor de Historische Automobiel Vereniging organiseren we deze rit waarbij ook niet H.A.V.-leden welkom zijn.

Op 23 juli 2022 word je rond 11.00 uur op de koffie verwacht bij Eettapperij Bijsterbosch in Welsum. Hierna gaan we met onze klassiekers 'en route' voor een mooie bezienswaardige rit met routebeschrijving van ongeveer 50 kilometer die in het teken van 'Het geheim van de IJssel' staat.

Tijdens de Koude Oorlog van 1950-1968 moest de NAVO-verdedigingslinie, een waterlinie die grote delen aan weerszijde van de IJssel onder water zou zetten, ervoor zorgen dat de een onverhoopte opmars van het Rode Leger zou worden vertraagd. Helaas een actueel thema.
In het diepste geheim werden stuwen, sluizen, inlaatwerken en verdedigingswerken gebouwd. 
Onze rit gaat langs verschillende overgebleven en gerestaureerde IJssellinie-werken waarbij we even afslaan om langs Kasteel De Cannenburgh te gaan. Wellicht leuk voor een foto met auto. De tocht wordt vervolgd naar OVER-de-IJSSEL met als eindbestemming de Commando- en Hospitaalbunker van de IJssellinie waar we een rondleiding krijgen die ons een leuke en interessante inkijk geeft in ooit één van de grootste geheime projecten van ons land.
Voor meer informatie en achtergronden: www.ijssellinie.nl
Waar en wanneer: 23 juli 2022 om 11.00 uur ontvangst Eetttapperij Bijsterbosch, IJsseldijk 85, 8196 KC Welsum
Kosten: € 6,- p.p. (voor rondleiding)
OPGEVEN VOOR 10 JULI 2022 (i.v.m. het organiseren van de rondleidingen)

Taxatie 

Taxateur Jan-Erik Plettenburg van Plettenburg Taxaties is aanwezig. Indien je je auto wil laten taxeren voor de verzekering dan graag vooraf aanmelden (Telefoon: 06 - 16 08 81 87)

Wil je alvast wat lezen?  Klik dan hier  om een aantal leuke, technische artikelen te bekijken die we op onze website hebben staan.

We verheugen ons op je komst!

Met klassieke groet, 

Team Eettapperij Bijsterbosch en Team Klassiek & Techniek

foto:ijssellinie https://www.ijssellinie.nl/rondleiding/commando-en-hospitaalbunker/

This is Sliced Diazo Plone Theme