Klassieke Porsche's en 3D geprinte onderdelen

Porsche gaat onderdelen opnieuw maken met 3D printen

De Duitse automerken staan erom bekend dat ze erg begaan zijn met al hun modellen, ook al zijn deze allang niet meer in productie. Maar sommige onderdelen worden schaars, zijn niet meer verkrijgbaar of kunnen niet meer naar originele kwaliteit nagemaakt worden. Het is natuurlijk mogelijk om heel veel onderdelen opnieuw te bestellen. Maar om voor een beperkt aantal auto's enorm veel nieuwe onderdelen te maken is niet logisch. Daarnaast moeten er soms nieuwe apparaten gebouwd worden om deze onderdelen opnieuw te kunnen maken. 

Porsche heeft daarom besloten zeldzame onderdelen waar weinig vraag naar is na te maken met een 3D printer. 

Een voorbeeld is de koppelingsvork van de Porsche 959. Er zijn slechts 292 van deze types Porsche gebouwd. 

Door de koppelingsvork opnieuw te maken in staal met een 3D laserprinter kunnen zeldzame onderdelen weer opnieuw gemaakt worden. Uiteraard ondergaan de onderdelen de zwaarst mogelijke testen, zodat de kwaliteit van de onderdelen gewaarborgd is. Porsche monteert het onderdeel zelfs in een 959 en test dit uitvoerig zodat een klant niet met inferieure onderdelen rond gaat rijden. 

Meer merken zullen vast dit voorbeeld in de toekomst volgen. Er zijn natuurlijk ook al heel veel hobbyisten die nu ook al gebruik maken van deze technieken om nieuwe onderdelen voor hun oldtimer te krijgen.

 

This is Sliced Diazo Plone Theme