Lezersavond 2 februari

Deze avond zal Theo Ernst ons meenemen op de bijzondere route van de restauratie van zijn 'bestelauto'.

Beste vrienden van Klassiek & Techniek,

Donderdag 2 februari is het weer tijd voor de maandelijkse gezellige Klassiek & Techniek-lezersavond.

Deze avond zal Theo Ernst ons meenemen op de bijzondere route van de restauratie van zijn 'bestelauto'.

Deze 'bestelauto', zoals hij het zelf noemt, is een Willys-Overland 'Panel delivery truck', ook wel 'Sedan delivery' genaamd ofwel simpelweg 'Panel truck'.

Een auto uit 1963, geassembleerd onder licentie in Israël bij de firma Kaiser-llin.

Na de nodige werkkringen is Theo sinds 1992 eenmansondernemer in tweede hands witgoed en witgoedonderdelen. In 1999 kocht hij de 'Panel Truck' van het voormalige automuseum Bergeijk om als service-auto voor zijn handels- en reparatiewerk, dienst te doen. Na vier jaar met veel plezier erin rond gereden te hebben, liet de startmotor het afweten en na reparatie bleef ie meedraaien met het motorblok.

De auto is toen 'aan de kant gezet'.  Els, de vrouw van Theo, en hij hebben na tien jaar, in 2013, samen besloten om deze prachtige stoere auto 'in ere te laten herstellen'. Nu, in 2023, is het bijna zover om ermee te weg op te gaan...

Nieuwsgierig naar het verhaal achter de bijzondere, deels overzeese, route die de restauratie van deze Willys Overland heeft afgelegd? Je bent van harte welkom om op de Klassiek & Techniek-lezersavond!

Ideeën

Op de Klassiek & Techniek-lezersavonden proberen wij iedere maand een interessant onderwerp in de schijnwerpers te zetten. Heb jij ideeën hiervoor of weet je sprekers die over klassieker gerelateerde onderwerpen kunnen vertellen, laat het ons weten. Samen maken we er weer een boeiend en gezellig jaar van.

Lezersavond: waar en wanneer?

Klassiek & Techniek-lezersavond, donderdag 2 februari bij Eettapperij Bijsterbosch, IJsseldijk 85, 8196 KC Welsum.

Vanaf 17.30 uur ontvangst 
19.00 uur gezamenlijke maaltijd voor een 'prix d'amis' (alleen wat je eet en
drinkt betaal je)

ca. 20.00 uur: lezing 'De bijzondere route van de restauratie van een bestelauto' door Theo Ernst.

Ecomaxx-benzine voor klassiekers

Wil je dat jouw geliefde klassieker(s) na de winterslaap weer gezond en vlot ontwaakt? Denk dan aan Ecomaxx-benzine voor het slapen gaan. Voor meer informatie vraag Benno (Op de lezersavond of telefonisch op: 0570-565029 of via mail: benno@klassiek-techniek.nl)

Taxatie 

Taxateur Jan-Erik Plettenburg van Plettenburg Taxaties komt naar de lezersavond voor het taxeren van klassiekers voor de verzekering. Indien je hiervan gebruik wilt maken, dan graag vooraf aanmelden (Telefoon Jan-Erik Plettenburg: 06 - 16 08 81 87).

Wil je alvast wat lezen?  Klik dan hier  om een aantal leuke, technische artikelen te bekijken die we op onze website hebben staan.

We verheugen ons op je komst!

Met klassieke groet, 
Team Eettapperij Bijsterbosch en Team Klassiek & Techniek

Klassiek & Techniek
IJsseldijk 107
8196 KD Welsum

0570 - 56 50 29
info@klassiek-techniek.nl
www.klassiek-techniek.nl

This is Sliced Diazo Plone Theme