Maximum snelheid terug naar 100 km/h

Aanpak van de stikstofcrises

Het zijn nog niet bevestigde berichten, maar zoals het er naar uit ziet gaat de maximumsnelheid op de snelwegen omlaag naar 100 km/h.

De regering heeft besloten dat er noodmaatregelen nodig zijn om de stikstofcrises het hoofd te bieden. Een van de aangekondigde maatregelen zijn het verlagen van de maximumsnelheid tussen 6:00 en 19:00 uur naar 100 km/h. Buiten deze tijden mag waarschijnlijk gewoon 120 of 130 km/h gereden worden. Wat op dat stuk weg ook maar van toepassing is. 

De verwachting is dat er nog meer maatregelen komen. Er wordt gesproken over een sloopregeling voor oude dieselauto's. Wat er nog meer komt is nog niet duidelijk dat zullen we morgen waarschijnlijk horen. 

Voor iedereen die van lekker door rijden houdt is het natuurlijk erg jammer, als je al kon door rijden in het moderne verkeer. 

Met de verlaging van de maximumsnelheid wordt het natuurlijk wel leuker om met je klassieker in het moderne verkeer te gaan rijden. 100 km/h is een snelheid die veel van onze auto's relatief makkelijk kunnen halen. Maar het verschil tussen 90 en 130 km/h is vrij groot. Nu wordt het veiliger om met de klassieker op pad te gaan. 

Dat gezegd hebbende zijn we natuurlijk ook erg nieuwsgierig welke maatregelen op het transport over de weg, scheepvaart of vliegverkeer zal worden genomen. Die stoten natuurlijk ook genoeg ellendige stoffen uit. 

We hopen alleen maar dat de klassieker niet nog meer de dupe wordt van deze nieuwe maatregelen, de laatste jaren hebben we al erg veel ellende gezien met milieuzones die te pas en te onpas de grond uit schieten.

This is Sliced Diazo Plone Theme