Nationale Oldtimerdag 19 juni 2022

Inschrijving is geopend voor de 36e nationale oldtimerdag

Als Klassiek en Techniek worden we hier blij van. Vooruit kijken naar een mooi evenement waarbij wij zelf actief betrokken zijn. 

Hieronder het persbericht van de Nationale Oldtimerdag, kom ook naar dit prachtige evenement. 

 

Inschrijving 36e editie Nationale Oldtimerdag geopend

‘HET WORDT VAST EEN FEEST VAN HERKENNING’

De organisatiecommissie van de Nationale Oldtimerdag is vol enthousiasme gestart met de opzet en realisatie van de 36e editie van dit grootste ééndaagse oldtimerevenement in de Benelux. Na twee jaar annuleren vanwege de begrijpelijke strenge maatregelen om de coronaepidemie in te dammen, is de verwachting dat op zondag 19 juni a.s. de liefhebbers van veteran, vintage en classic cars hun hart op kunnen halen op de Bataviaboulevard in Lelystad.

Het evenement met de internationale status ‘high standard’ kent een topprogramma met een terugblik op 100 jaar Bentley onder de titel ‘Bentley Memorial’, de 65e verjaardag van de Pionier Automobielen Club (PAC), een presentatie van dwergautomobielen in samenwerking met de Dwerg Auto Club Nederland (DWAC), het jubileum van de Mercedes Benz R107 en de uitgestelde bijdrage aan de herdenking van 75 jaar vrijheid.

De inschrijving om aan dit gastvrije evenement (er zijn geen inschrijfkosten aan verbonden) is opengesteld via de website www.nationaleoldtimerdag.nl. Naar aanleiding van de inzending van het digitale inschrijfformulier wordt de startlijst van maximaal 400 automobielen samengesteld. Voor de categorie ‘Belle Epoque’ (automobielen van 1886-1918) is een vooraankondiging verzonden en daarop kwamen al bijzondere aanmeldingen binnen, zoals een Peugeot 14 Deux Places 1897, Amédée Bollée Fils 1899 en een Nagant Gobron Brillée 1900.

“We hopen van harte dat de pandemie in de zomer zo ver is ingedamd dat we als zogenoemd ‘doorstroomevenement’ onze deelnemers en bezoekers weer welkom kunnen heten. Na twee jaar gedwongen afwezigheid lijkt het een feest van herkenning te worden. Het aftellen is begonnen. De beoordelingscriteria voor de jury zijn ongewijzigd: originaliteit, authenticiteit, vormgeving en uitstraling. Benieuwd wie als winnaar van de eretitel ‘Best of the Show’ de opvolger wordt van de Alfa Romeo Giulietta Bertone Sprint Special 1959 die in 2019 met de Vredestein Trophy naar huis ging”, aldus organisatievoorzitter William van der Meulen.

Voor vragen of aanvullende informatie:

Secretariaat Nationale Oldtimerdag

info@nationaleoldtimerdag.nl

0320-233014 / 06.14808591

This is Sliced Diazo Plone Theme