Nieuwe Jaguar D-types

Een oude auto opnieuw gebouwd

Jaguar heeft aangekondigd nieuwe Jaguar D-types te zullen gaan bouwen. Het is maar liefst 60 jaar geleden dat de Jaguar D-type gebouwd is. En nu 60 jaar later gaan ze opnieuw de D-type bouwen. Nee geen nieuw model, geen nieuw model in retro jasje. Nee DE Jaguar D-type zoals die 60 jaar geleden ook gebouwd is.

Ooit waren er 100 exemplaren van de Jaguar D-type gepland, uiteindelijk zijn er slechts 75 gebouwd. Reden voor Jaguar om te besluiten dan ze er 25 bij gaan maken. Er is zelfs keuze door de klant of je een short nose of long nose D-type wilt. 

De D-types zullen precies gebouwd worden zoals de eerste types, met dezelfde materialen, op dezelfde manier en allemaal hand gemaakt. 

Natuurlijk is het fantastisch dat meer mensen de mogelijkheid hebben zo'n auto aan te schaffen, maar er kleven toch een paar nadelen aan. Ten eerste is de aanschafprijs nogal astronomisch. Reken op een paar miljoen euro. Daarnaast zal de auto nooit zoveel geld waard worden als de originele D-types, vooral die met racehistorie, zoals de winnaar van Le Mans, zoals die staat in het Louwman museum. 

Het grootste nadeel is nog niet benoemd. Het is onmogelijk om een kenteken te krijgen op deze auto's. Het zijn immers nieuw gebouwde auto's en zullen moeten voldoen aan de specificaties van moderne auto's en dat lukt nooit natuurlijk. Dus mocht je het geld hebben, voor een paar miljoen kun je een nieuwe klassieke auto kopen voor op het circuit. De 25 nieuwe D-types zullen in no-time uitverkocht zijn waarschijnlijk. Kijken wij liever naar een oude D-type, of een mooie E-type die nog een beetje betaalbaar is, zeker vergeleken bij de D-types.

This is Sliced Diazo Plone Theme