Oldtimerdag de Westereen 20 april

Een leuk dagje uit met de familie? Ga dan naar Oldtimerdag de Westereen op 20 april

Oldtimerdag De Westereen: een dagje uit voor iedereen! DE WESTEREEN – Tuffende tractoren, brullende motoren, blinkende auto’s, tweehonderd brommers, honderden bezoekers en het prachtige weer maakten de eerste editie van Oldtimerdag De Westereen in 2023 tot een groot succes. Reden genoeg voor de organisatie om dit jaar opnieuw een oldtimerdag te organiseren op de ijsbaan in De Westereen en zelfs groter uit te pakken.

Dit keer is Oldtimerdag De Westereen op zaterdag 20 april en is er vanaf 20.00 uur een feestavond met ’n Echt Piratenfeest! met optreden van o.a. Burdy en de Doelleazen.

Oldtimerdag De Westereen is een dagje uit voor iedereen volgens de organisatie, die volop bezig is met de voorbereidingen. Het team is familie en vrienden van elkaar en woont of heeft ‘roots’ in De Westereen. Iets organiseren voor het eigen dorp en voor medeliefhebbers van oldtimers, is hun doel. De eerste editie van Oldtimerdag De Westereen in 2023 was meteen een groot succes!

Oldtimerliefhebbers rijden vanaf zaterdagochtend 20 april al vroeg het terrein op met hun klassieke auto, brommer, motor, truck, tractor of ander speciaal oldtimervoertuig, waarna de deuren vanaf acht uur geopend zijn voor het publiek. Al meer dan driehonderd oldtimers zijn al aangemeld voor de dag! Op de ijsbaan zijn volop activiteiten: van brandweerdemonstraties tot livemuziek in de feesttent. Ook zijn er diverse standhouders en maken bezoekers kans om een mooie, gerestaureerde Solex te winnen, beschikbaar gesteld door VD Veen Classics uit De Westereen. Kinderen kunnen zich laten schminken, kliederen op een echte auto en zich uitleven op springkussens en een stormbaan. Gehaktbalrit en testbank Rijkspolitie Voor oldtimerbrommers en hun eigenaar start in de middag weer de ‘Gehaktbalrit’: een brommertocht door de Fryske Wâlden. Vorig jaar was deze rit met zo’n tweehonderd deelnemers een groot succes. Nieuw dit jaar is dat deelnemers naast een smakelijke gehaktbal na de rit ook een vaantje als aandenken krijgen.

Dit jaar is er een oude officiële testbank van de Rijkspolitie aanwezig, waarop brommerbezitters de maximumsnelheid van hun brommer kunnen meten. Eigenaren van oldtimertrekkers kunnen het vermogen van hun trekker meten met de waterrem, die tevens een groot succes bleek tijdens de eerste editie. Voor de trekker die het dichtst bij zijn originele vermogen meet, is er een prijs.

Livemuziek van artiesten uit de Westereen en omgeving Dit jaar is er in de grote feesttent op het terrein meer livemuziek. Vanaf het middaguur treden muzikanten uit de regio op. Troubadour Jacob de Boer en de bands Nancy and the Sinatra’s en No Saint staan op het podium. Folkert Hans Tolsma fietst tijdens de Oldtimerdag De Westereen over het ijsbaanterrein op zijn muziekfiets om daar voor een feestelijke sfeer te zorgen!

Aanmelden voor Oldtimerdag De Westereen met een eigen oldtimer kan nog tot en met zaterdag 13 april, entree voor de dag is na online inschrijving gratis.

Voor bezoekers geldt een entreeprijs van €7,50 per persoon. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegang gratis.

Oldtimerdag De Westereen: 08.00-18.00 uur Entree: €7,50, kinderen t/m 12 jaar gratis entree, oldtimerbezitters gratis toegang na aanmelding via www.oldtimerdagdewestereen.nl/inschrijven Facebook Oldtimerdag De Westereen Instagram: @oldtimerdagdewestereen YouTube: OldtimerdagDeWestereen Website: www.oldtimerdagdewestereen.nl Contact: info@oldtimerdagdewestereen.nl

’n Echt Piratenfeest! Om 20.00 uur gaat de tent weer open en start ’n Echt Piratenfeest!, een ouderwets piratenfeestje gepresenteerd door De Kleine Waker en De Noorderzon. Serafina draait vinyl en verder staan artiesten Burdy, de Doelleazen, De Muiters, Douwe Kamminga en Eppie Weidenaar op het podium. Kaarten voor ’n Echt Piratenfeest! kosten slechts 15 euro en zijn aan de deur en overdag verkrijgbaar op Oldtimerdag De Westereen en in de voorverkoop bij: - Kapsalon Het Haarboetiekje, Fûgelsang 69, De Westereen - Auto & Motor Totaal, Tolwei 24, De Westereen - Snackbar It West, Bjirkewei 125, Twijzelerheide - Wegrestaurant Twijzel – Jelle Joep, Wedzebuorren 17, Twijzel - Texaco Veenstra, Kuipersweg 74a, Buitenpost

This is Sliced Diazo Plone Theme