Pekelbakkentest 2020

Klassiek en Techniek doet opnieuw een pekelbakkentest. Wie doet er mee?

Een gouwe ouwe is terug bij Klassiek & Techniek: de Pekelbakkentest! Je jaagt je glanzende trots uit de gloriedagen van de automobiel natuurlijk niet door water, zout, bagger en sneeuw. Nee, daarvoor offer je een recentere bolide op, een ultrapraktisch vervoermiddel met een belachelijk lage aanschafprijs en toch een flinke scheut karakter. Laat anderen zien hoe razend slim je dat aanpakt en doe mee aan onze Pekelbakkentest, waarin we op zoek gaan naar de ideale vorm van mobiliteit om in en mee te overwinteren.

Wat is het plan? We brengen op zaterdag 12 december vanaf 11.00 uur de auto’s bijeen in natuurgebied De Biesbosch, bij Werkendam. Daar houden we een fotosessie, korte testritten en een aantal ludieke praktijkproefjes, namelijk het huisvesten van ons Nova Zembla-overlevingspakket, een slalom en het slepen van onze gestrande oldtimer. Dit alles met respect voor het materiaal, want je dient er immers de barre maanden nog mee door te komen. Natuurlijk horen we graag je vlammende betoog aan: waarom jouw Pekelbak beslist als nummer één uit de test moet rollen. We zorgen voor versnaperingen en maken er een beregezellige middag van, dus train vast je lachspieren.

Welke eisen stellen we aan je auto? Hij heeft maximaal 1500 euro gekost, vervangt je klassieker in de winter, is tenminste vijftien jaar oud en staat bol van het karakter. Kortom, geen slaapverwekkende middenklasser die je nog bij bosjes ziet rondrijden.

Doe je mee aan de Pekelbakkentest? Stuur voor 8 december een e-mail naar wim@klassiek-techniek.nl en vermeld daarin je naam, je 06-nummer en een korte beschrijving van je auto. De complete reportage publiceren we begin januari in K&T 274.

This is Sliced Diazo Plone Theme