Record bezoekers InterClassics Maastricht 2018

Record met 34.447 bezoekers op 25ste editie InterClassics Maastricht

Wij merkten het al de laatste dagen, het was druk, heel erg druk! En dat is fijn natuurlijk, omdat er blijkbaar veel mensen zijn die interesse hebben in de auto's, onderdelen, boeken en natuurlijk Klassiek en Techniek!

Uiteraard komen we in het komende nummer nog even terug op de InterClassics in Maastricht. De laatste jaren leek het af en toe wel een beurs voor Porsche en Ferrari, natuurlijk waren nog de nodige voertuigen daarvan te vinden. Maar er bleken ook heel veel andere auto's te zijn. Natuurlijk zijn de exclusievere klassiekers en met name de sportwagens meestal wel goed vertegenwoordigd. Maar je zag wel een verschuiving ook in klassiekers van de jaren 70 tot in de jaren 80 en zelfs nog wat youngtimers waren er te vinden. Echt leuk was het om leuke unieke auto's te zien, zoals een Zundapp Janus 250. Of wat dacht je van een Fiat 127 in topconditie. Opels waren er ook wel te vinden, maar dan toch weer de wat oudere grotere Opels, een mooie Opel Kadett was eigenlijk alleen in de club stand te vinden. Naast de gebruikelijke verdachten in de Citroen groep, zoals de 2CV, DS en de Mehari was er nu ook een Citroen CX te vinden. 

Bij Klassiek en Techniek vinden wij dat er meer instapklassiekers aandacht verdienen, het was daarom ook fijn om te zien dat er meer 'betaalbare' klassiekers aanwezig waren. Hopelijk zet deze trend zich door. Natuurlijk is de InterClassics ook vooral gericht op de wat luxere Klassiekers, dus we verwachten niet dat volgend jaar een hele hal voor op te knappen klassiekers aanwezig zal zijn. Maar het is leuk dat er klassiekers aanwezig zijn die niet meerdere jaarsalarissen kosten.

Het viel wel op dat de prijzen van de Porsches langzaam in elkaar aan het storten zijn. Al met al was het een schitterende beurs, met mooie bijzondere auto's, duur en goedkoop, maar vooral was het een gezellige beurs waar mensen elkaar troffen, handen schudden en plannen maakten.

Volgend jaar is KLassiek en Techniek er weer bij.

Foto's zijn te zien op onze facebookpagina! https://www.facebook.com/KlassiekenTechniek/

This is Sliced Diazo Plone Theme