Techno Classica 10 t/m 14 april

30 jaar Techno Classica

De Techno Classica, elk jaar gaan we er toch weer naar toe, want er staat zoveel moois en bijzonders. 

Ja natuurlijk overheersen de Duitse merken, maar er is zoveel meer te zien. Dit jaar is de 31e editie, 30 jaar Techno Classica.

Er zijn meer dan 2700 automobielen te koop, meer dan 1250 exposanten en meer dan 220 clubs en belangenorganisaties.

De jubileumstentoonstelling biedt de organisator weer een speciale show van wereldklasse; dit jaar onder het motto ‘Tour de France Automobile Legends’. De van 1899 tot 1986 met onderbrekingen verreden etappe-rondrit nam in de internationale motorsport ook vanwege de deelname van gerenommeerde autofabrikanten een belangrijke plek in en werd als race- evenement voor historische raceauto’s als Tour Auto (sinds 2009 ‘Tour Auto Optic 2000’) nieuw leven ingeblazen. De S.I.H.A. presenteert enkele van demeest legendarische automobiele helden. Hieronder vallen bijvoorbeeld een Ferrari 250 Tour de France, Porsche 356 A 1500 GS Carrera of Ferrari 250 GT Berlinetta (SWB).

Nieuw in het jubileumsjaar: naast de traditionele veiling van het vermaardeEngelse veilinghuis Coys houdt ‘s werelds belangrijkste veilinghuis RM Sotheby’s voor de eerste keer een spectaculaire veiling van klassiekers in Duitsland. Onder de hamer gebracht wordt naast een selectie aantrekkelijke klassiekers een collectie van 80 buitengewoon goed bewaarde young classicsvan merken uit het premiumsegment. In totaal worden er zo’n 150 begeerdeobjecten door RM Sotheby’s geveild.

Op de vijf dagen durende beurs wordt alles, maar dan ook echt alles, rond het thema old- en youngtimers geboden – van 10 tot 14 april 2019 komen hier dus veel prominente figuren uit de film- en televisiewereld, sterren uit de vroegere en huidige tijd van de motorsport en ook de belangrijkste kopstukken uit de classic-scene bijeen. Het aantrekkelijke en fascinerende spectrum van de tentoonstelling maakt van de Techno-Classica Essen een automobiel- infotainment-evenement van topformaat voor het hele gezin, de wereldtentoonstelling van automobiele passie. In de verbouwde beurs van Essen kunnen de verwachte circa 180.000 bezoekers de fascinatie van klassieke voertuigen nu in twaalf goed verlichte hallen beter ingedeeld, overzichtelijker en dus bezoekersvriendelijker beleven.

Meer informatie: www.siha.deTicketvoorverkoop: www.technoclassica-tickets.de

 

De Techno-Classica Essen is onderverdeeld in de volgende expo-bereiken:

● Speciale tentoonstelling Tour de France AutomobileLegends
● Automobiel-industrie
● Motorfiets-industrie

● Automechanica
● Handelscentrum
● Prestige-automobielen
● Veilingen
● Classic-motorsport
● Restauratie
● Onderdelen, gereedschap en onderhoudsproducten ● Clubs en belangenorganisaties
● Youngtimers en tuning
● Historische bedrijfsvoertuigen
● Boten en vliegtuigen
● Modelauto ́s
● Literatuur
● Verenigingen en musea
● Dienstverlening
● Horloges
● Accessoires, kleding en life art
● Kunst
● Automobilia
● Events
● Koopjesmarkten in de buitenlucht
● Automobiel-innovaties

This is Sliced Diazo Plone Theme