The wintertrial 2018

Update

 

De laatste dag staat op het punt van beginnen en wat voor een week is het geweest? Het is een erg zware rally voor mens en machine. Eerst maar even een update over wat bijzondere technische zaken.

Een Tatra die de eerste dag aan de start verscheen is uitgevallen met koppelingsproblemen, de koppelingscylinder ging kapot en deze viel niet meer te repareren, doodzonde, want ik had hem graag goed bekeken.

De Skoda van Tsjechen had ook problemen op de eerste dag. De motor ging kapot waardoor ze helaas per trailer naar huis moesten. Maar laat hun huis nu zijn waar wij die nacht overnachten. Dus werd er gewoon een ander motorblok ingebouwd en na 1 uurtje slaap konden ze de volgende dag weer starten.

Ook pech voor Yelmer Buurman in zijn Renault Alpine, ook hier ging het motorblok kapot helaas.

Veel schades komen ook voor. Bumpers die kapot gaan, spatborden, verlichting. Er zijn de nodige volvo's met schade dit jaar. Bij 1 is het halve voorspatbord weggeslepen, nieuwe verlichting erop gezet en ze rijden nog. Een andere Volvo van de sponsor Schmidt zijn iets te hard naar beneden gegaan, geslipt en tussen een paar bomen tot stilstand gekomen. Zelf ongedeerd, maar de Volvo is niet vierkant meer. Toch is de auto eruit gesleept, en heeft de technische dienst hem weer opgelapt en ook zij rijden nog!

En zo zijn er nog vele andere kleine problemen. Verkeerde brandstof in de tank, remmen die het niet goed meer doen. Lekke banden, olieverbruik, problemen met de ontsteking. In Klassiek en Techniek 142 laten wij een uitgebreidde reportage zien voornamelijk met foto's gemaakt door de technische staf.

En team 58 Klassiek en Techniek in de 2CV? Die doen het best goed! Een dagoverwinning hebben ze weten te behalen, bijna een tweede, maar maakten een fout op de test. De algemene stand nu is 2e. Maar je slechtste resultaat op een regularity wordt er nog afgehaald, dan staat ze 3e. Er is kans dat ze 2e worden, maar ook terugzakken naar de 5e plek. Dus alles is mogelijk. Hoe dan ook ze hebben het fantastisch gedaan! De laatste dag gaat zo beginnen!

 

This is Sliced Diazo Plone Theme