Van DS naar DS

oud of nieuw DS er is een verschil

De Citroen DS is een waar icoon, zeker de DS Cabrio die onze uitgever Benno onlangs aan zijn collectie heeft toegevoegd.

PSA heeft tegenwoordig in zijn wijsheid besloten dan DS een apart merk moest worden. Toch voelt het een beetje raar, van 3 van de 4 modellen van DS zijn geboren als Citroen. Het laatste model afgelopen jaar voorgesteld is dan een 'echte' DS. Toch voelt het in al z'n genen gewoon als een zeer luxe Citroen.

Binnen onze redactie zijn wij ook zeer begaan met PSA producten, zo is er een Peugeot adept, maar zijn er ook zeker Citrofielen. In het begin dit jaar is helaas bij een ongeval een van de modernere Citroens, een C3 total loss gegaan bij een ongeval. Gelukkig voor alle betrokkenen is er niemand gewond geraakt. Maar uiteindelijk moet de dagelijkse moderne auto wel vervangen worden. In dit geval is de moderne auto vervangen voor de moderne DS, in dit geval een DS 3.

Het verschil tussen een C3 van de vorige generatie en een DS 3 is in vorm best groot. De DS 3 is sportief, gelikt, mooie materialen, luxe aangekleed en de C3 is iets minder luxe.

Onlangs volgden we een discussie binnen een Citroen groep op facebook. Of de DS 3 in de toekomst dezelfde status zou kunnen bereiken als de oude DS. Ik denk dat je wel kunt raden wat het resultaat van de discussie was. Uiteindelijk zijn er maar weinig moderne auto's waar mensen warm genoeg voor lopen om te kunnen bestempelen als nieuwe klassieker. 

Toch is de DS een interessant merk, met een interessante toekomst. Immers door het losweken van de DS modellen van Citroen, lijkt de toekomst van Citroen ook eigenzinniger geworden. 

Uiteindelijk gaat het om pure liefhebberij. Citroen en DS produceren modellen die niet per se geschikt zijn voor de massa, maar wel voor de liefhebber. 

Waarom halen we zo'n moderne auto even aan op het digitale platvorm van Klassiek en Techniek? Ook de redactie rijdt natuurlijk moderne auto's en zoeken de pareltjes ook uit om van te genieten. Waarom niet? De historische voertuigen zijn er ook om van te genieten, als het kan dagelijks. Maar in het moderne verkeer en in de moderne wereld is het af en toe ook goed om te zoeken naar moderne auto's en daarmee zoeken wij redacteuren en uitgever altijd naar de krenten in de pap en die denken wij met deze DS 3 even gevonden te hebben. Wij zijn nieuwsgierig naar jullie reactie! Op onze facebookpagina is daar alle ruimte voor. 

 

This is Sliced Diazo Plone Theme