WHEELS MARIENWAERDT OP 13, 14 EN 15 SEPTEMBER 2024

Concours d’Élégance viert 25-jarig jubileum

Beesd, 22 april 2024 –In het weekend van 13 t/m 15 september is Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt dé ontmoetingsplek voor liefhebbers van de mooiste oldtimers, exclusieve supercars en de nieuwste modellen, tijdens Wheels Mariënwaerdt.

Wheels Mariënwaerdt heeft met het 1.000 hectare grote Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt aan de A2 Utrecht – ’s-Hertogenbosch de ideale locatie voor de jubileumeditie van het internationaal vermaarde Concours d’Élégance gevonden. De plek biedt veel ruimte, is uitstekende bereikbaarheid en is uiterst sfeervol.

Heden en verleden komen samen

Het thema van Wheels Mariënwaerdt is ‘Where history meets the future’. Samen met Turien & Co. Assuradeuren wordt voor het Concours d’Élégance een gevarieerd aanbod van zeldzame klassiekers, historisch belangrijke racewagens, bloedstollende supercars en tot de verbeelding sprekende showmodellen geselecteerd, dat door een jury van gerenommeerde experts uit de automotive wereld wordt beoordeeld - met de titel ‘Best of Show’ als ultieme bekroning.

Jubilea

Speciale aandacht gaat uit naar jubilerende merken en modellen. In 2024 worden 70 jaar Mercedes-Benz 300 SL ‘Gullwing’, 60 jaar Ford Mustang en de 50ste verjaardag van de Volkswagen Golf gevierd, alsmede het 125-jarig bestaan van Packard en 110 jaar Maserati. Er is tevens een klasse voor ontwerpen van Michelotti, en er gaat speciale aandacht uit naar voertuigen van vóór 1904, die hebben deelgenomen aan de London to Brighton Run.

Automotive sector volop in beweging

Rond het concours zijn zoals gebruikelijk tal van activiteiten. De Pre-War Sprint is een vast onderdeel van Wheels, maar ook de Supercar Paddock, de Offroad Experience en de Car Catwalk – met de mooiste verhalen over intrigerende auto’s – zijn niet te missen, terwijl in de Autosport Paddock tal van succesvolle race- en rallyauto’s uit heden en verleden te zien zijn. En net als in de voorgaande edities, zal een groot aantal automerken zijn nieuwste modellen tonen.

Voor jong en oud

Op de BOVAG Automotive Innovation Paddock maken de jongste bezoekers kennis met de laatste ontwikkelingen in de intrigerende automotive sector. Zo tonen de Universiteit Twente en de TU Delft hun innovatieve ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie en waterstof. BNR zal met zijn Autoshow live verslag doen vanaf het landgoed, over de nieuwste ontwikkelingen, modellen en natuurlijk interessante mensen uit de industrie.

Parkeren

Verzamelaars van automobilia komen aan hun trekken op de Summer Fair Automotive Art & Book Market. Klassieker- en youngtimerspecialisten bieden hun mooiste auto’s te koop aan. Bezoekers die zelf met een klassieke of bijzondere auto naar Wheels Mariënwaerdt komen, kunnen hun gekoesterde voertuig parkeren op de Classic Car Parking en Volkswagen roept een speciale VW Golf-parkeerplaats in het leven, opengesteld voor alle generaties van VW’s succesnummer. Voor bezoekers met andere merken en modellen is er ruimschoots voldoende parkeergelegenheid op loopafstand van de hoofdingang van Wheels.

Voor meer nieuws over Wheels Mariënwaerdt en het bestellen van tickets in de presale (met voorjaarskorting!): www.wheelsatthepalace.nl

 

This is Sliced Diazo Plone Theme