Zoektocht naar een begraven Traction Avant

Soms zijn er van die romantische verhalen, een auto lang geleden begraven wordt weer gevonden....was het vandaag in Twente ook zo?

Lang geleden ergens in de buurt van Delden, in Twente, was er iemand op een boerderij met een Traction Avant. De auto was eigenlijk op, dus wat doe je dan? Je parkeert hem ergens. Maar dan staat hij toch wat in de weg. 

Dan parkeer je hem maar in de vijver die gedempt moet worden toch? Grond erover en weg is de Tration. Jaren later is het natuurlijk verrekte interessant om te zien wat er met de Traction is gebeurt.

Volgens een schema blijkt echter dat het grondwater toch wel behoorlijk hoog komt. Theoretisch ligt de Traction de helft van de tijd onder water. Wat kan er dan nog over zijn na al die jaren.

Vandaag werd het uitgezocht. Niet alleen Klassiek en Techniek was aanwezig met enkele Traction eigenaren, maar ook RTV oost wilde graag weten wat er over gebleven is.

https://www.rtvoost.nl/nieuws/309739/Drie-uur-graven-in-Ambt-Delden-eerste-delen-Franse-auto-opgegraven?fbclid=IwAR2LV_pzoQsz4b0Gfy1scSnwledqtQo_9aDiC7CBywa5-cxtvZEVhFlbzbI

This is Sliced Diazo Plone Theme