RESTAURATIE JAGUAR E-TYPE S1 3.8 1961 deel 16

In nummer 206 gaan wij verder met het 16e deel van deze oldtimer restauratie. Een schitterende klassieker Jaguar E-type.

 

K&T-204 stond in het teken van ‘van alles monteren onder de motorkap’. Daarna was het tijd om de motorkap daadwerkelijk te monteren, alsmede de deuren, achterklep en ‘allerlei ander grut’. Voordat de achterklep er op kon, moest echter eerst de benzinetank gemonteerd worden. Ook verder met het interieur. Het dashboard en de middenconsole had ik al eerder als ‘Kerst klus’ gereed gemaakt voor plaatsing (zie K&T-200) en nu waren de stoelen aan de beurt.

De E-types S1 3.8 hebben geheel andere stoelen dan alle latere typen: kuipstoelen die niet verstelbaar zijn. Ze zijn erg mooi om te zien, maar zitten volgens velen niet erg comfortabel (ik vind het heel erg meevallen) en een ramp om te bekleden.

Volgens ons motto: “Je kan zelf meer dan je denkt en met secuurheid moet het tot een goed resultaat kunnen leiden”, is het bekleden toch zelf gedaan. We hadden inderdaad geen professionele trimmer nodig: Adri heeft vakmanschap geleverd! 

1 John Skinner uit Engeland had de complete bekledingset geleverd; het was eerst even uitzoeken wat alles was. 

2 Apart bijbesteld was een complete nieuwe hout-set.

3 De E-type stoelen hebben zoals vaak losse zittingen; hier de diverse onderdelen daarvan. 

4 De losse lederen hoes van de zitting. 

5 Er is een extra los stuk schuimrubber op het ‘zitvlak deel’ geplaatst. 

6 Tot onze grote verrassing blijken er twee typen kuipstoelen te zijn: de een is wat meer ‘gekanteld’ dan de ander, waardoor er iets meer zitruimte ontstaat. Eerst dachten we dat het een latere modificatie betrof, maar het blijkt toch origi- neel te zijn, hoewel er in geen enkel boek over gerept wordt. 

7 Ik heb even ‘proef gezeten’ om te zien welke stoel het beste zat en de meer geknikte versie was het beste. 

 

Wilt u meer lezen van dit artikel dan kunt u hieronder op de link klikken naar deze oldtimer JAGUAR E-TYPE S1 3.8 1961. Deze klassieke JAGUAR E-TYPE S1 3.8 1961 kwam uitgebreid aan bod in een aantal nummers van Klassiek en Techniek. Wilt u meer artikelen lezen van deze klassieker JAGUAR E-TYPE S1 3.8 1961? Als u abonnee wordt krijgt u automatisch toegang tot het Klassiek en Techniek online archief, waar nog veel meer artikelen staan zoals deze. 

KLIK >>  HIER << OM HET ARTIKEL GRATIS ALS PDF TE DOWNLOADEN

Wilt u abonnee worden van Klassiek en Techniek, klikt u dan op deze link https://www.klassiek-techniek.nl/winkel/abonneren/abonneer

This is Sliced Diazo Plone Theme